Kik vagyunk

Mi vagyunk a Dunlop

Mi vagyunk a világon a nagy és kimagasló teljesítményű gumiabroncsok egyik vezető gyártója. A „versenypályáról az országútra” alapelvünk lehetővé teszi, hogy vásárlóink is részesedjenek az autómotorsport versenyein alkalmazott áttörő fejlesztési eredményekből.

Büszkén viseljük John Boyd Dunlop, a korszerű pneumatikus gumiabroncs megalkotójának nevét, akinek újítási szellemisége a mai napig meghatározza Dunlop világképét.

Ma, a világot átfogó Goodyear csoport részeként a Dunlop továbbra is az abroncsfejlesztés és -gyártás élvonalában halad 125 éves örökségével, amelyet a kiváló innováció és gyártás világméretű hálózata támogat.

Hosszú út áll mögöttünk, de sohasem tévesztettük szem elől, hogy kik vagyunk.

Mi vagyunk a Dunlop.

A Dunlop ma – egy nagyobb kép része

A Dunlop Tires Europe a Goodyear csoport tagja

A Goodyear Dunlop Európában

A Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. 28 országban folytat üzleti tevékenységet az EMEA régióban

Európai kiválósági központok

Három európai kiválósági központot tartunk fenn – Németországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban

A Dunlop Tires Europe a Goodyear csoport tagja, amely a világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb gumiabroncsgyártója az Ohio állambeli Akronban lévő székhellyel.

Együttesen mintegy 69 000 embert foglalkoztatunk világszerte, hat kontinens 185 országában vagyunk jelen.

Világszerte 52 gyártóüzemet működtetünk 22 országban, évente közel 200 millió gumiabroncsot állítunk elő, nettó éves forgalmunk értéke 21 milliárd dollár.

További tudnivalók a Goodyear csoportról

Az EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. mintegy 15 000 embert foglalkoztat 28 helyszínen, tucatnyi gyártóhelyen, valamint számos kutatás-fejlesztési központban. A csoport magában foglalja a Goodyear, a Dunlop, a Fulda, a Debica és a Sava márkát.

A vállalat része az 1999-ben az amerikai Goodyear Tire & Rubber Company vállalattal kialakított globális szövetségnek, amely az 1980-as évek közepén megvásárolta a Dunlop névre vonatkozó jogokat.

A vegyesvállalat létrehozta a világ legnagyobb gumiabroncsgyártóját azzal, hogy a Goodyear Dunlop megszerezte a Dunlop gumiabroncsok gyártására és értékesítésére vonatkozó jogokat Európában, Észak-Amerikában, Ausztráliában és Ázsiában.

A vegyesvállalat égisze alatt létrehozott vállalatok egyike a belgiumi székhelyű Goodyear Dunlop Tires Europe B.V.

A Dunlop-innováció történetének megismerése

Európában a Dunlop három gumiabroncs-fejlesztő központot tart fenn:

  • Az abroncsfejlesztés fő létesítménye a németországi Hanauban található, ahol gyökereink egészen 1893-ig nyúlnak vissza
  • A Dunlop Motorsport kiválósági központ a híres Fort Dunlop létesítmény az angliai Birminghamben, ahol 300-nál is több szakember 250 000 versenyabroncsot állít elő évente
  • A motorkerékpár-abroncsok fejlesztőközpontjának helye a franciaországi Montluçon

Mindhárom fejlesztőközpontban a kutatás irányát a Dunlop „versenypályáról az országútra” alapelve szabja meg, amely lehetővé teszi, hogy vevőink részesedjenek a versenytechnológia legfrissebb fejlesztési eredményeiből.

Európai fejlesztőközpontjaink kapcsolatban állnak a világ más részein lévő Goodyear és Dunlop fejlesztőközpontokkal, így létrejön az autó-, motorkerékpár- és versenyabroncsok kutatásának átfogó, közös erőforrása.

Dunlop: szenvedély és teljesítmény a gumiabroncsoknál

Innováció

John Boyd Dunlop

Versenysikerek

A versenyzés terén a mai napig kiváló eredményeket mondhatunk magunkénak

Nagy teljesítmény

A Dunlop folyamatosan fejleszti, teszteli és finomítja abroncsait

John Boyd Dunlop, az első pneumatikus gumiabroncs feltalálójának bemutatása 1888-ban John Boyd Dunlop, a Belfastban élő skót állatorvos a fia triciklijén a tömör gumikat vékony, összeragasztott gumiszalagokra cserélte le, és ezeket felfújta levegővel. Ezzel megszületik a Dunlop, a világ egyik legjobban ismert márkája, és kezdetét veszi egy évszázadnál is hosszabb innováció.

Ma, 125 évvel később továbbra is a lehetőségek határainak kiszélesítésén dolgozunk. Mérnökeink új keverékeket fejlesztenek, jobb futófelületi mintázatokat terveznek, és kifinomult szoftvereket használnak a gumiabroncsok teljesítményének elemzéséhez. Mindig még jobbra törekszünk, mivel hisszük:

Innováció + lelkesedés = Dunlop

Habár a versenytechnológia a boxutcában születik, a Dunlop esetében itt nem ér véget. 34 győzelmünk a Le Mans-i 24 órás hosszútávú autóversenyen, valamint megszámlálhatatlan egyéb sikerünk négy és két keréken egyéb versenyeken a kezdetekig visszavezethető hagyományunk része: ez biztosítja, hogy a napi vezetés során is részesedhet a versenypályán szerzett sikereinkből.

Egy autóversenyzőnek pontosan éreznie kell az utat a legjobb teljesítmény eléréséhez, de ugyanez igaz Önre is. Éppen ezért folyamatosan fejlesztjük, teszteljük és finomítjuk abroncsainkat annak biztosítása érdekében, hogy a lehető legjobb vezetési élményt nyújtsák. A nagy teljesítmény számunkra jóval több egyszerű frázisnál – ez a működésünket meghatározó alapelv.