Slovenia SL
Zamenjaj državo

Kdo smo

Mi smo Dunlop

Spadamo med vodilne svetovne proizvajalce visokozmogljivih in vrhunskih pnevmatik. Naša filozofija »z dirkalne steze na cesto« omogoča kupcem uživati najnovejše razvojne dosežke, ki nastajajo v vročici avto-moto dirk.

Ponosni smo, da nosimo ime Johna Boyda Dunlopa, očeta sodobne pnevmatike, katerega inovatorski duh prežema Dunlopovo delovno etiko še danes.

Podjetje Dunlop danes kot član svetovne skupine Goodyear ostaja v sami konici razvoja in proizvodnje pnevmatik ter združuje 125-letno tradicijo s svetovno mrežo odličnosti na področjih inovacij in proizvodnje.

Potovanje je bilo dolgo, a niti za trenutek nismo pozabili, kdo smo.

Smo Dunlop.

Dunlop danes – član večje skupine

Dunlop Tires Europe je član skupine Goodyear

Goodyear Dunlop v Evropi

Družba Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. ima obrate na 28 lokacijah na območju EMEA

Evropski centri odličnosti

V Evropi imamo tri centre odličnosti, v Nemčiji, Franciji in Veliki Britaniji

Dunlop Tires Europe je član skupine Goodyear, enega največjih in najuglednejših proizvajalcev pnevmatik s sedežem v Akronu v ameriškem Ohiu.

Skupina ima skupaj 69 tisoč zaposlenih in je prisotna v 185 državah na vseh šestih celinah.

V 22 državah po vsem svetu ima 52 proizvodnih obratov, ki skupaj izdelajo skoraj 200 milijonov pnevmatik na leto in dosegajo letni promet 21 milijard USD.

Preberite več skupini Goodyear

V Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (to je v regiji EMEA) podjetje Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. zaposluje okoli 15 tisoč ljudi na 28 lokacijah, od katerih je več kot ducat proizvodnih obratov, več pa se jih ukvarja z raziskavami in razvojem. Portfelj skupine obsega znamke Goodyear, Dunlop, Fulda, Debica in Sava.

Podjetje je del globalnega, leta 1999 oblikovanega združenja z ameriško družbo Goodyear Tire & Rubber Company, ki je pravico do uporabe imena Dunlop pridobila že sredi osemdesetih let.

Tako nastalo mešano podjetje je postalo največji proizvajalec pnevmatik na svetu, podjetje Goodyear Dunlop pa je pridobilo pravice do proizvodnje in prodaje pnevmatik Dunlop v Evropi, Severni Ameriki ter v Avstraliji in Aziji.

Ena od družb, ustanovljenih v okviru tega mešanega podjetja, je tudi Goodyear Dunlop Tires Europe B.V. s centralo v Belgiji.

Spoznajte zgodovino Dunlopovih inovacij

Dunlop ima v Evropi tri centre za razvoj pnevmatik:

  • naš glavni razvojni center v nemškem Hanauu, ki deluje že vse od leta 1893
  • Dunlopov center odličnosti na področju motošporta v slavnem obratu Fort Dunlop v britanskem Birminghamu, kjer več kot 300 specialistov izdela 250 tisoč tekmovalnih pnevmatik na leto
  • naš center za razvoj pnevmatik za motorna kolesa v francoskem Montluçonu

Raziskovalna dejavnost v vseh teh razvojnih centrih uteleša Dunlopovo filozofijo »z dirkalne steze na cesto«, ki omogoča kupcem uživati najnovejše razvojne dosežke na področju tehnologije tekmovalnih pnevmatik.

Naši evropski razvojni centri so povezani z razvojnimi centri Goodyear in Dunlop po vsem svetu v skupno omrežje za raziskave na področjih pnevmatik za avtomobile, motorna kolesa in dirke.

Dunlop: strast do pnevmatik in njihovih zmogljivosti

Inovativnost

John Boyd Dunlop

Odličnost na dirkališču

Naša bleščeča zgodovina odličnosti na dirkah se nadaljuje še danes

Visoka zmogljivost

Pri Dunlopu neprestano razvijamo, testiramo in izpopolnjujemo pnevmatike

Predstavitev Johna Boyda Dunlopa, izumitelja pnevmatike. Leta 1888 ta v Belfastu živeči škotski veterinar zamenja polne gume sinovega tricikla s tenkimi gumenimi trakovi, ki jih je zlepil skupaj in napolnil z zrakom. Tako sta rojeni blagovna znamka Dunlop, danes ena najbolj razpoznavnih blagovnih znamk, in več kot stoletna tradicija inovacij.

Danes, po več kot 125 letih, še vedno premikamo meje mogočega. Naši inženirji razvijajo nove zmesi, ustvarjajo boljše dezene tekalne plasti in z zmogljivimi programskimi orodji analizirajo obnašanje pnevmatik. Ves čas si prizadevamo za izboljšave, kajti verjamemo v geslo:

inovativnost + vznemirljivost = Dunlop

Dirkaške tehnologije se sicer rojevajo v boksih na dirkališčih, ampak pri Dunlopu ne ostanejo tam. Naših 34 zmag na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa ter nešteti uspehi na tekmovanjih štiri- in dvokolesnikov so del tradicije, ki nas spremlja že od prvih dni: skrbeti, da tudi pri vsakodnevni vožnji uživate sadove naših uspehov na dirkalni stezi.

Voznik dirkalnega vozila mora za kar najuspešnejšo vožnjo natančno občutiti cesto; enako velja za vas. Pri Dunlopu zato neprestano razvijamo, testiramo in izpopolnjujemo pnevmatike, da vam zagotovimo kar najboljše doživljanje vožnje. Visoke zmogljivosti za nas niso le fraza – to je filozofija, ki jo živimo.