Dunlop motorcycle

Pnevmatike Dunlop širom po svetu

Leta 1999 so se nekatera Goodyearjeva in Dunlopova gumarska podjetja v Evropi, na Japonskem in ZDA s povezavo med ameriško družbo Goodyear Tire & Rubber Company in japonsko Sumitomo Rubber Industries združila in nastalo je šest novih skupnih podjetij. Eno od teh je Goodyear Dunlop Tires Europe, ki upravlja vsa gumarska podjetja blagovnih znamk Dunlop & Goodyear na celotnem evropskem ozemlju mešanih družb.

Dunlop ima v Evropi za pnevmatike tri razvojne centre. Glavna lokacija za razvoj pnevmatik je Dunlopov razvojni center v Hanau v Nemčiji. Druga dva Dunlopova centra sta v Birminghamu v Veliki Britaniji, kjer razvijajo dirkalne pnevmatike, in v francoskem Montluconu, kjer razvijajo pnevmatike za motorna kolesa. Navedeni trije razvojni centri učinkovito izvajajo filozofijo "Z dirkališča na cesto", ki predstavlja Dunlopovo gonilno silo.

S pogodbami o skupnem vlaganju so navedeni evropski razvojni centri povezani z vsemi drugimi razvojnimi centri podjetij Goodyear in Sumitomo Rubber po svetu. Vsi trije evropski tehnični centri na področju tehnologije avto-, moto- in dirkalnih plaščev delujejo v povezavi s svetovno mrežo. V takšnem procesu razvite pnevmatike so plod sinergije, ki je posledica združenih virov svetovnega obsega, pri vsem tem pa priznavajo in upoštevajo lokalne tržne pogoje in zahteve. DoObčutite cestocesto morate spoznati, tako kot jo Dunlop spoznava že več kot 120 let.

To je evropska spletna stran za pnevmatike Dunlop. Za druge regije obiščite pripadajoče spletne strani

Zgodovina Dunlopovih pnevmatik je neločljivo povezana z inovacijami, ki jih je podjetje uvedlo. Zgodovina gre z roko v roki z Dunlopovo predanostjo motociklističnim dirkam vseh vrst, saj je prenos dirkalne tehnologije na pnevmatike za vsakodnevno vožnjo po cesti tradicija, ki sega prav na začetek Dunlopovega gumarskega podjetja. V teh več kot 120 letih je Dunlop dosegel izjemne rezultate na dirkališču, vključno s 34 zmagami na znameniti avtomobilski vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa.

In še danes se Dunlop po celem svetu vključuje v vse vrste športov na dveh in štirih kolesih. Inovacije, ki jim je Dunlop utrl pot, ter uspeh podjetja v motošportu so omogočile, da si je blagovna znamka v teh več kot 120 let ustvarila med avtomobilskimi in motorističnimi navdušenci sloves, ki mu ni para.