Slovenia SL
Zamenjaj državo

Dediščina

Uvod

Vse se je začelo v Belfastu na Severnem Irskem leta 1888, ko je John Boyd Dunlop izumil pnevmatiko, napolnjeno z zrakom. Še zdaj, po 125 letih, uvajamo revolucionarne novosti, naša pot pa nas je pripeljala z evropskih dirkališč v napredne ameriške gumarske laboratorije.
Dunlopove inovacije temeljijo na naši dirkaški tradiciji

125 let inovacij

Naša filozofija se glasi: bolj čutiš cesto, vznemirljivejša je vožnja. Zato razvijamo pametne tehnologije za pnevmatike, ki so učinkovitejše in vam jamčijo vrhunsko doživljanje vožnje.

Naša dirkaška tradicija nam pri tem zelo pomaga, saj lahko visokotehnološke tekmovalne pnevmatike prilagajamo običajnim vozilom.

S partnerskim sodelovanjem z vodilnimi proizvajalci prestižnih in športnih avtomobilov, kot so Porsche, BMW, Mercedes in Audi, skrbimo, da lahko vozniki prestižnih in športnih avtomobilov po vsem svetu uživajo prednosti visokih zmogljivosti pnevmatik Dunlop.

Oče pnevmatike

John Boyd Dunlop

Ko je John Boyd Dunlop leta 1888 v svoji delavnici ustvaril prvo napihljivo pnevmatiko na svetu, si ni predstavljal, kakšne učinke bo to imelo v svetu vozil.

Pnevmatika je doživela takojšen uspeh na kolesarskih dirkah, kmalu pa so postali jasni tudi njeni obeti na področju avtomobilov. Dunlop je svojo dejavnost kmalu razširil in povpraševanju je lahko sledil samo s proizvodnjo po vsem svetu.

Do dvajsetih let dvajsetega stoletja so razvili že tudi avtomobilske pnevmatike za hitrosti nad 300 km/h. To je po vsem svetu sprožilo strastno navdušenje nad avtomobilističnim športom in zmogljivimi avtomobili.

Pri Dunlopu se navdušujemo nad zmogljivostmi – na cesti in na dirkalni stezi

Strastna privrženost visokim zmogljivostim

Že vse od svoje prve pnevmatike smo pionirji razvoja tehnologije pnevmatik in zrasli smo v eno največjih in najuglednejših znamk na svojem področju na svetu.

Ampak naša pot s tem ni končana. Še vedno uvajamo novosti, premikamo meje ter uporabljamo s trudom pridobljeno znanje in izkušnje za vedno boljše izdelke.

Naša strast so zmogljivosti pnevmatik, naše poslanstvo pa je pomagati, da vi lahko vozite čim samozavestneje.