Îngrijirea anvelopei

 

1. Presiunea de umflare

Utilizarea presiunii de umflare corespunzătoare reprezintă cel mai important factor care contribuie la performanţa şi întreţinerea satisfăcătoare a anvelopelor industriale. Presiunea de umflare corectă poate fi determinată prin cântărirea sarcinilor suportate de axe şi apoi prin consultarea tabelelor referitoare la sarcină/umflare indicate în funcţie de dimensiunea anvelopei. Toate tabelele indică sarcina per anvelopă.

Presiunea insuficientă

Poate cauza deterioarea corpului de cord al anvelopei. Îndoirea necorespunzătoare, în mod repetat, a anvelopei poate cauza deterioarea prematură a carcasei anvelopei.

Verificaţi frecvent presiunea de umflare

Presiunea de umflare trebuie verificată în mod regulat (cel puţin o dată la două săptămâni). Pentru a umfla anvelopa exact cât trebuie, se utilizează un manometru special a cărui exactitate trebuie verificată cel puţin o dată pe an. Anvelopele trebuie testate atunci când sunt reci şi înainte de acţionarea echipamentului de umflare. O anvelopă care este considerată a fi umflată suficient atunci când este caldă, nu va fi umflată suficient atunci când este rece.

2. Utilizarea jantelor recomandate

Utilizarea unor jante mai înguste decât cele recomandate poate crea probleme la montarea acestora deoarece învelişul jantei sau al flanşei turnat în majoritatea tipurilor de anvelope tinde să se întrepătrundă cu locaşul taloanelor anvelopei pe o jantă îngustă. După montarea pe o jantă îngustă, învelişul jantei anvelopei exercită o presiune necorespunzătoare pe flanşa jantei, fiind posibilă separarea pereţilor laterali ai anvelopei sau deteriorarea prematură a jantei la raza talonului. Pe o jantă îngustă talonul este rotunjit. Ca şi in cazul umflării prea mari a anvelopei, uzura benzii de rulare a anvelopei va fi concentrată în partea centrală, iar tracţiunea pe teren va fi redusă. Utilizaţi întotdeauna janta recomandată.

3. Deterioarea supapei

Atunci când supapele sunt îndepărtate de pe camere, acest lucru indică alunecarea talonului anvelopei pe jantă sau centrarea necorespunzătoare a supapei jantei. Alunecarea talonului jantei pe jantă poate fi cauzată de:

• Presiune redusă de umflare.

• Fixarea necorespunzătoare a talonului pe jantă.

• Utilizarea în exces a lubrifianţilor pe talon sau jantă atunci când se montează anvelopa.

• Utilizare sub limita de toleranţă

4. Construcţia combinată a anvelopei

Combinarea anvelopelor radiale şi bias pe aceeaşi axă trebuie evitată în orice moment. Acest lucru poate duce la instabilitate şi poate cauza avarii ale mecanismului. În anumite ţări, această practică este chiar interzisă prin lege.

5. Vaselină şi ulei

Pentru a evita deterioarea cauciucului, anvelopele nu trebuie să intre în contact cu vaselină sau ulei. După utilizarea tractorului pentru operaţiunile de stropire, trebuie îndepărtate orice urme de substanţe chimice de pe anvelope.

6. Repararea corespunzătoare

Anvelopele trebuie inspectate pentru a detecta posibile deteriorări, în special tăieturi sau fisuri care pătrund în sau expun cordurile din carcasă. Anvelopele deteriorate trebuie îndepărtate imediat de pe roată şi trimise unui atelier de service pentru anvelope pentru a se efectua o inspecţie internă completă şi, dacă este posibil, reparaţii permanente.

7. Siguranţa Anvelopei

Utilizaţi întotdeauna unelte speciale pentru montare şi demontare în conformitate cu specificaţiile furnizorilor de anvelope.

Nu încercaţi niciodată să scoateţi taloanele dintr-o anvelopă umflată.

Nu umflaţi din nou o anvelopă care s-a dezumflat sau care a fost foarte puţin umflată, fără a o scoate de pe roată şi a verifica în prealabil dacă prezintă deteriorări sau dacă janta sau camera sunt deteriorate.

Îndepărtaţi întotdeauna ventilul de aer şi carcasa supapei şi dezumflaţi complet anvelopa înainte de a o supune unei operaţiuni de service.

Nu retuşaţi, sudaţi, încălziţi sau lipiţi niciodată jantele. De fiecare dată când trebuie efectuate anumite lucrări la jante, asiguraţi-vă că anvelopa este mai întâi demontată.

Inspectaţi întotdeauna ventilele de aer pentru a constata dacă aerul este reţinut corespunzător. Înlocuiţi supapele deteriorate sau fisurate.

Nu montaţi niciodată camere avariate sau sparte şi nu utilizaţi niciodată o cameră într-un tip diferit de anvelopă faţă de cel specificat de producător.

Inspectaţi întotdeauna interiorul unei anvelope pentru identificarea cordurilor desfăcute, tăieturilor, obiectelor care au pătruns înăuntru sau altor deteriorări ale carcasei. Deteriorările care pot fi reparate trebuie reparate înainte de montarea camerei. Anvelopele cu deteriorări care nu mai pot fi reparate trebuie îndepărtate.

Inspectaţi întotdeauna interiorul unei anvelope pentru a identifica urme de murdărie, lichide sau materiale străine şi îndepărţi aceste urme înainte de introducerea unei camere.

Utilizaţi întotdeuna supape şi camere noi în anvelopele noi.

Curăţaţi şi inspectaţi întotdeauna janta şi verificaţi dacă diametrul jantei corespunde diametrului anvelopei.

Pentru lubrifiere, utilizaţi întotdeauna un lubrifiant aprobat pentru montarea anvelopei. Nu utilizaţi niciodată antigel, silicon sau lubrifianţi pe bază de petrol.

Presiunea de umflare nu trebuie să depăşească niciodată 2,5 bari (35 livre per inch pătrat) pentru locaşul talonului, în timpul montării anvelopei.

Utilizaţi întotdeauna un furtun gradat cu suport ataşabil pentru ca operatorul să poată sta la distanţă în timpul umflării anvelopei, fiind protejat de un grilaj de protecţie aprobat.

Nu încercaţi niciodată să ataşaţi o anvelopă unei jante, dacă anvelopa nu corespunde exact diametrului jantei. De exemplu: 15 inci şi 15,3 nu reprezintă o combinaţie.