Slovenia SL
Zamenjaj državo

Piškotki

Pravila o piškotkih


Z uporabo Dunlopove spletne strani potrjujete svoje soglasje z Dunlopovimi pravili o piškotkih. Dunlop si pridržuje pravico kadar koli spremeniti, dodati ali odstraniti dele teh pravil. Prosimo, da na tej strani občasno preverite, če je morebiti prišlo do sprememb. Če po objavi sprememb teh pravil še naprej uporabljate Dunlopovo spletno stran, s tem potrjujete, da spremembe sprejemate.


Kaj so piškotki?


Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo ustvari spletišče in ki se shrani v vašem računalniku ali mobilni napravi. Tako kot številne druge spletne strani tudi naša za večji užitek pri brskanju uporablja piškotke, in sicer tako, da si z njihovo pomočjo zapomni različne stvari o vas, kot na primer, kaj vas najbolj zanima. 
Piškotke lahko prebere le spletna stran, ki jih je ustvarila.


Kako Dunlop uporablja piškotke?Na Dunlopovi spletni strani uporabljamo tri različne vrste piškotkov:


Analitični piškotki
Ob vsakem vašem obisku Dunlopove spletne strani programska oprema za spletno analitiko ustvari anonimen piškotek, ki nam pove, ali ste stran že kdaj prej obiskali. Ta vrsta piškotka nam omogoča, da spremljamo število obiskovalcev spletne strani, od kod prihajajo in katere strani si ogledujejo. Te podatke uporabljamo, da preverimo uspešnost strani in poiščemo načine za njihovo izboljšavo.
Analitični piškotki se uporabljajo le za zbiranje statističnih podatkov in jih ni mogoče uporabiti za ugotavljanje identitete posameznika.  


Piškotki v zvezi z delovanjem spletne strani
Nekateri piškotki se uporabljajo, da si zapomnijo orodja ali funkcije, ki jih uporabljate na naši spletni strani. Kadar denimo uporabite naš iskalnik pnevmatik, spletna stran uporabi piškotek, da si zapomni dimenzijo vaše pnevmatike, zato vam ob naslednjih obiskih podatkov ni treba znova vnašati. 
Ti piškotki ne zbirajo osebnih podatkov. 


Piškotki za določanje geografskega položaja
Spletišče si s piškotki za določanje geografskega položaja pomaga prikazati ustrezno vsebino za vašo regijo. Ti piškotki uporabljajo informacije iz vašega spletnega brskalnika za določitev lokacije, od koder prihajate. Kadar uporabite naš iskalnik prodajalcev, piškotek pomaga prepoznati vašo lokacijo, zato vam je ni treba vnesti.


Ali lahko preprečim namestitev piškotka?


Svoj spletni brskalnik lahko konfigurirate tako, da preprečite sprejem piškotkov za vsa ali le nekatera spletišča.
Na spodnjih povezavah je opisano, kako lahko pri posameznih glavnih brskalnikih spremenite nastavitve piškotkov. Ustrezne informacije lahko najdete tudi v svojem brskalniku, in sicer v meniju Pomoč.
Dodatne informacije


Več informacij o piškotkih lahko najdete v izčrpnem vodniku na spletni strani HowStuffWorks: